Tipuri de sticla folosite la confectionarea geamului termopan

Float (clar)

Sticla float este fabricata prin floatarea unei benzi continue de sticla pe o baie metalica (prin tehnologia  “float”).
Rezultatul  este  o  sticla  cu  fete  plan  paralele,  suprafete  naturale  si transparenta nedistorsionata.

Low-e (low-emisivity)

Este o sticla cu un strat foarte fin si transparent de materiale de origine metalica depus prin procedeul de pulverizare catodica pe o sticla clara.

Aceasta depunere este caracterizata printro emisivitate redusa, reflectand radiatiile infrarosii cu lungime de unda mare, caracteristice  caldurii.

Astfel, vitrajul izolant ce are in componenta aceasta sticla reduce in mare masura transferul termic prin efectul de radiatie prin geam, pastrand in acelasi timp un nivel ridicat de transmisie luminoasa si avand un aspect neutru in reflexia si transmiterea luminii.

Reflexiva

Este  sticla  reflectorizanta,  parasolara  cu  pelicula  de  oxizi  metalici,  depusa  prin  procedeul pirolitic.Pelicula se depune pe sticla clara sau colorata in masa.

Pelicula este foarte rezistenta, chiar  si la  conditiile extreme de mediu. Orientarea peliculei influenteaza  valoarea reflexiei, precum si nuanta definitiva a culorii geamului.

Se fabrica in doua variante:

  • cu reflexii argintii si cu o nuanta fina de chihlimbar (in culoarile clara, bronz, gri, verde si albastru inchis);
  • cu stralucirea albastra-argintie (in culorile clara, gri, verde si albastru inchis).vitrage pas chere

Color masa

Se obtine prin adaugarea unor oxizi metalici in masa sticloasa in timpul topirii. Aceasta sticla absoarbe o mare cantitate de energie solara, impiedicand astfel patrunderea ei excesiva in interior.

Se caracterizeaza prin:

  • efectul colorat atat in interior cat si in exterior;
  • reflexia slaba a luminii;
  • protectia impotriva radiatiei solare prin absorbtia energiei solare.

Duplex (antiefractie)

Geamul din sticla stratificata constituie un element de constructie exceptional pentru vitrajele de siguranta.

sticla antiefractie

Geamul stratificat se fabrica prin imbinarea plana a doua sau a mai multor foi de sticla “float” clara, colorata, reflectorizanta sau de sticla ornamentala cu unul sau cu mai multe straturi de folie polivinilbutiral, caracterizata prin rigiditate deosebita, adeziune si elasticitate.

In cazul spargerii geamului, cioburile raman prinse pe folie, ceea ce duce la scaderea sau eliminarea totala a accidentarii oamenilor in urma unui atac intamplator sau criminal.

Decorativa

Este realizata prin imprimarea pe sticla a unui model in relief. Proeminentele modelului creaza diferite grade de opacitate.Aceasta caracteristica il recomanda pentru interioare.

Securitate

Sticla securizata este obtinuta prin incalzire intr-un cuptor de securizare, urmata de racirea brusca.
Prin acest procedeu se echilibreaza tensiunile din interiorul sticlei, ceea ce ii confera calitatile specifice, rezistenta la soc mecanic si termic.Sticla Antiefractie

In caz de spargere sticla securizata se descompune in bucati foarte mici, anuland riscul unor accidentari.

Dupa  securizare  geamul  nu  mai  poate  fi  modificat  prin  taiere,  gaurire.
Sticla securizata este recomandata in zonele in care fatada vitrata trebuie sa faca fata unui stres termic ridicat.

Pentru pachetele de sticla termoizolatoare prin care se urmareste protectia antiefractie se foloseste pachetul tip duplex (3-3-1, 4-4-1 sau 4-4-2)

Sticla Dual Protect (4 ANOTIMPURI) este un produs revolutionar care transforma orice fereastra intr-un instrument de reducere a cheltuielilor.

Pana in prezent, utilitatea principala a ferestrelor a fost aceea de a proteja impotriva frigului si de a reduce cheltuielile, in timpul iernii.
Odata cu introducerea sticlei Dual Protect, fereastra devine si un mijloc de reducere a cheltuielor in timpul verii.

Avantajele Dual Protect (4 ANOTIMPURI) :

  • protectie termica iarna si reducerea facturilor de incalzire;
  • protectie solara vara si reducerea facturilor de energie electrica datorita utilizarii reduse a sistemelor de aer conditionat.

Noua sticla Dual Protect Extreme ridica la cel mai inalt nivel protectia solara oferita de ferestre.

Datorita calitatilor sale remarcabile, Dual Protect Extreme diminueaza pana aproape de anulare efectul de sera care apare vara in interiorul locuintelor si conduce la o mai buna eficientizare termica a locuintei in orice anotimp, ca urmare a reducerii consumului de energie necesar pentru mentinerea confortului optim.

Aceste beneficii permit reducerea substantiala a cheltuielilor lunare de intretinere.

In comparatie cu celelalte tipuri de sticla, Dual Protect Extreme ofera o protectie solara impresionanta, de doua ori mai buna decat cea oferita de sticla Low-e si cu 50% peste cea oferita de sticla Dual Protect.

Exista posibilitatea de a alege sprosuri decorative de diferite grosimi aplicate pe sticla sau in sticla.

Tipuri uzuale de geam termopan (cu 2 foi de sticla):

1.Clar + Low-e, 24 mm

Geamul termoizolant Clar + Low-e cu gaz Argon, cu o grosime de 24 mm a pachetului, reprezinta alegerea ideala – optima din punct de vedere al pretului investitiei raportat la economia ulterioara de energie – atunci cand se urmareste o pierdere cat mai mica a caldurii dinspre interior catre exterior.

Montarea pachetului in cadrul tamplariei se face conform figurii alaturate cu acoperirea “soft” pe fata 3, deci cu sticla low-e la interior.

In tabelul de mai jos se pot urmari proprietatile acestui geam termoizolant in functie de grosimea fiecarei sticle folosite, spatiu intre foile de geam si gazul introdus.

Foarte importanta este valoarea “U” care trebuie sa fie cat mai mica, daca urmarim o buna izolare termica.

2. Solar4S + Clar, 24 mm (denumiri similare:4 Anotimpuri, SunGuard, DualProtect)

Geamul termoizolant cu control solar, cu o grosime de 24 mm a pachetului, pastreaza calitatile geamului de tip low-E, dar are un grad mai ridicat de protectie impotriva razelor solare din exterior catre interior. Reprezinta alegerea potrivita atunci cand se doreste eliminarea efectului de sera din locuinte datorat aportului de energie naturala provenit de la soare. Astfel se pot reduce costurile cu climatizarea pe timpul verii.

geam termopan 4 anotimpuri

Montarea pachetului in cadrul tamplariei se face conform figurii alaturate cu acoperirea magnetronica “soft” pe fata 2, deci cu foaia de geam protector la exterior.

In tabelul de mai jos se pot urmari proprietatile acestei combinatii de sticle in functie de grosime, spatiu intre foile de geam si gazul folosit:
Foarte importanta este valoarea reflectiei luminii dar si valoarea coeficientului “U”.

Valoarea coeficientului “U” conform EN 673 in cazul geamului termoizolant exprima cantitatea de energie (masurata in unitatea Watt) care se pierde prin suprafata de 1m2 in fiecare secunda, in conditiile in care in interior sunt 20°C iar afara -10°C.
Aceasta valoare difera de coeficientul “Uf” total al ferestrei (care se calculeaza separat luand in calcul si valorile k ale profilelor tamplariei folosite si a baghetei distantier dintre cele doua foi de sticla ale unui geam termoizolant). Aceasta valoare cu cat este mai mica cu atat izolatia termica este mai buna.

Trimite acum solicitarea ta pentru a obtine cotatie de pret gratuita. 

Geam termoizolant cu 3 foi de sticla (geam tripan sau triplex)

Geamul triplex sau tripan se obtine prin acelasi procedeu ca si geamul termoizolant cu 2 foi, numai ca se folosesc trei foi de sticla despartite de doua baghete de aluminiu.
Ca si in cazul geamului termoizolant cu 2 foi (geamul termopan), in cele doua spatii dintre foile de sticla se poate introduce un gaz rar precum Argon-ul. Acest gaz este foarte important pentru ca ajuta la imbunatatirea coeficientului de tranfer termic “U”.
Cea mai intalnita grosime totala a unui geam tripan este de 32 mm si se monteaza in principal pe un profil cu adancime constructiva de 70 mm, insa pentru noul Rehau GENEO este posibil si triplex de 44 mm sau chiar 52mm grosime .

Venim in sprijinul tau prezentandu-ti in continuare diverse combinatii de geam triplex si proprietatile acestora. Din cifrele prezentate se poate spune ca acesta este eficient doar pe anumite profile (Rehau GENEO) ori folosind minim doi foi de geam tip low-e sau control solar.
De retinut este si faptul ca exista geamuri termoizolante din doua foi cu proprietati termice mai bune decat anumite geamuri triplex, pentru ca scaderea distantei dintre foile de geam ( de la 16 mm la 10 mm ) afecteaza si proprietatile de izolare termica ale ferestrei deci va rugam sa ne consultati inainte de luarea unei decizii pentru a va asigura ca beneficiati de cea mai buna varianta de geam.

1. Geam tripan Clar + Clar + Low-e

Geamul triplex Clar + Clar + Low-e cu gaz Argon, cu o grosime de 32 mm a pachetului, reprezinta alegerea ideala atunci cand se urmareste o pierdere cat mai mica a caldurii dinspre interior catre exterior dar si o izolare fonica superioara. Montarea pachetului in cadrul tamplariei se face conform figurii alaturate cu acoperirea “soft” pe fata 5, deci cu sticla low-e la interior.Pentru geamul de 32 mm, cu foi de 4 mm,grosimea baghetei distantier va fi de 10mm.

In tabelul de mai jos se pot urmari proprietatile acestui geam triplex in functie de grosimea fiecarei sticle folosite, spatiu intre foile si gazul folosit:
Foarte importanta este valoarea “U” care trebuie sa fie cat mai mica, daca urmarim o buna izolare termica,dar si distanta dintre foile de geam.

2. Solar4S + Clar + Clar (denumiri similare: 4Anotimpuri, SunGuard, DualProtect)

Geamul triplex cu control solar, pastreaza calitatile geamului de tip low-e, dar are un grad mai ridicat de protectie impotriva razelor solare din exterior catre interior.

Sticla Tripan 4 anotimpuri Cluj

Reprezinta alegerea potrivita atunci cand se doreste eliminarea efectului de sera din locuinte datorat aportului de energie naturala provenit de la soare si in plus ofera si o protectie fonica suplimentara. Astfel se pot reduce costurile cu climatizarea pe timpul verii.
Montarea pachetului in cadrul tamplariei se face conform figurii alaturate cu acoperirea magnetronica “soft” pe fata 2, deci cu foaia de geam protector la exterior.

In tabelul de mai jos se pot urmari proprietatile acestei combinatii de sticle in functie de grosime, spatiu intre foile de geam si gazul folosit:

Cele mai eficiente geamuri triplex cu sticla laminata

Micsorarea distantei dintre foile de geam in detrimentul obtinerii unui triplex influenteaza serios valoarea “U” a pachetului. Acest inconvenient se poate “regla” prin adaugarea a cel putin doua foi cu proprietati izolante in compozitie.
In tabelul de mai jos se poat urmari diferite valori ale coeficientului “U” in functie de diverse configuratii:

Prin laminare se intelege lipirea cu rasina speciale a doua sau mai multe repere din sticla Sticla laminata se foloseste de executarea balustradelor, treptelor si a podelelor din sticla. Laminarea se poate face atat intre repere din sticla de aceleasi dimensiuni si grosimi cat si intre repere de dimensiuni si grosimi diferite.

Trimite acum solicitarea ta pentru a obtine cotatie de pret gratuita. 

Componenţa geamului Atenuarea fonică Rw Clasă protecţie zgomot conform DIN 55 210
Sticla
float + float
4/16/4 30 dB 2
6/14/4 34dB 2
4/20/4 31 dB 2
6/20/4 35 dB 3
8/20/4 37 dB 3
8/20/6 36 dB 3
10/20/4 38 dB 3
10/20/6 38 dB 3
Sticla
duplex + float
33.1/14/6 34 dB 2
33.1/14/4 35 dB 3
33.1/20/6 35 dB 3
33.1/20/4 36 dB 3
44.1/14/6 37 dB 3
44.1/14/4 37 dB 3
44.1/20/6 38 dB 3
44.1/20/4 38 dB 3
Sticla fonoizolanta + float 44.2/20/4 42 dB 4
44.2/20/4 40 dB 4
66.2/20/4 41dB 4
66.2/20/6 42dB 4
Sticla fonoizolanta + fonoizolanta 66.2/20/33.2 47 dB 5
66.2/20/44.2 50 dB 6